Filosofiske undersøgelser om den menneskelige friheds væsen og de dermed sammenhængende genstande 


Friedrich von Schelling

F. W. J. Schellings Frihedsskrift – eller Filosofiske undersøgelser om den menneskelige friheds væsen og de dermed sammenhængende genstande, som er bogens originale titel – er et af hovedværkerne i den tyske idealisme. Bogen blev udgivet for første gang i 1809, og har haft en betydelig indflydelse på mange filosofiske retninger helt frem til i dag, som bl.a. den slovenske skole og den spekulative realisme.

149,00 kr.

Schelling forsøger i Frihedsskriftet at forene den menneskelige frihed og fornuftens system. For at gøre dette, undersøger han forholdet mellem Gud og det i Gud, som ikke er Gud selv – en på tiden kompleks og nyskabende undersøgelse. Dette sætter han i forhold til den måde, som det udspiller sig i mennesket og dets frihed.

I nærværende udgave findes ikke bare Frihedsskriftet, men også fortalen til “F.W.J. Schelling’s philosophische Schriften.” Erster Band, Landschut 1809, hvor Filosofiske undersøgelser om den menneskelige friheds væsen og de dermed sammenhængende genstande optræder første gang.

ISBN: 978-87-88663-83-9. Bogen er udgivet på Forlaget Philosophia i 2013 og er på 143 sider.

Vægt 0,180 kg

Du kunne også være interesseret i...