Niels Bohr: Filosofiske skrifter, bind IV

Niels Bohr

Nu foreligger for første gang på dansk nogle af de vigtigste videnskabelige og filosofiske tekster i det 20. Århundrede.

Niels Bohrs filosofiske skrifter bind IV indeholder otte af Bohrs vigtigste tekster, som aldrig før har været oversat til dansk, og indeholder en række vigtige artikler, der ikke har været alment tilgængelige i 50 år.

Først og fremmest indeholder bogen den berømte Einstein (Podolsky og Rosen) artikel fra 1935, der hævder, at kvantemekanikken ikke kan accepteres som en fysisk teori, samt Bohrs barske svar på denne artikel.

289,00 kr.

Nu foreligger for første gang på dansk nogle af de vigtigste videnskabelige og filosofiske tekster i det 20. Århundrede. Niels Bohrs filosofiske skrifter Bind 4 Indeholder 8 af Bohrs vigtigste tekster, som aldrig før har været oversat til dansk, og indeholder en række vigtige artikler, der ikke har været alment tilgængelige i 50 år. Først og fremmest indeholder bogen den berømte Einstein (Podolsky og Rosen) artikel fra 1935, der hævder, at kvantemekanikken ikke kan accepteres som en fysisk teori, samt Bohrs barske svar på denne artikel. Bindet giver alt i alt en god oversigt over Bohrs forståelse af kvantefysik, atomteori, kemi, kernefysik og komplementaritet. Endelig rummer bindet tekster, der udfolder den sammenhæng – som Bohr mente, der er – mellem fysisk videnskab og emner i relation til kultur, religion og det mellemfolkelige samvirke nationerne imellem.

Vægt 0,540 kg