Niels Bohr: Filosofiske skrifter, bind III

Niels Bohr

I anledning af 100-året for Niels Bohrs atommodel, udgiver Forlaget Philosophia, i et samarbejde med Niels Bohr Arkivet, et 4-binds værk af Bohrs filosofiske skrifter. Dette er det tredje bind i serien, og her fortsætter emnet fra bind II om ”Atomfysik og menneskelig erkendelse”.

189,00 kr.

En afklaret og moden Bohr

Artiklerne i dette tredje bind af Niels Bohr: Filosofiske Skrifter er skrevet indenfor Niels Bohrs sidste 4 leveår, 1958-1962. Vi ser her en afklaret og moden Bohr, som gør status over vigtige aspekter i sit lange og rige akademiske liv. Samtidig viser teksterne, at Niels Bohr hele vejen igennem fastholdt nogle helt centrale begreber og emner i sin filosofi, og at han vedholdende ønskede at uddybe og præsentere sine filosofiske tanker.

 

En af Bohrs egne favoritter

Indholdet i Niels Bohr: Filosofiske Skrifter bind III er første gang udgivet i 1964 af Niels Bohrs søn, Aage Bohr, og indeholder flere væsentlige artikler fra Bohr seniors hånd. Bl.a. artiklen, ”Kvantefysik og filosofi – Kausalitet og komplementaritet”, som Niels Bohr selv pegede på, som en af de mest vellykkede tekster om sin filosofiske forståelse af kvantefysikken. Niels Bohr: Filosofiske Skrifter bind III indeholder også bl.a. to tekster, som uddyber Niels Bohrs opfattelse af den menneskelige erkendelses enhed, og artiklen, ”Lys og liv på ny”, som genoptager Bohrs filosofiske tanker om forholdet mellem biologi og fysik.

 

ISBN: 978-87-93041-02-8. Bogen er udgivet på Forlaget Philosophia i 2013 og er på 128 sider.

 

Vægt 0,220 kg