Elskværdig enkelthed

Jerome M. Segal

Oversættelse af Jerome M. Segals bestseller Graceful Simplicity – en bog med budskabet: Glem alt om simple living.

298,00 DKK 50,00 DKK

 Elskværdig enkelhed er en oversættelse af bestseller-bogen Graceful Simplicity.

Trods vores økonomiske overflod er ‘det gode liv’ svært at opnå. Mange mennesker længes efter et mere enkelt liv, hvor de har bedre tid til venner og familie, til at læse en god bog eller gå en lang tur i skoven. I stedet er vore liv stressede, hektiske og forjagede. Vores eksistens lider under et næsten totalt fravær af elskværdighed.

I Elskværdig enkelhed udvider og uddyber Jerome M. Segal, som er amerikansk filosof, politisk aktivist og tidligere ansat ved Budgetudvalget i Repræsentanternes Hus, nutidens diskussioner om “simple living” (‘det enkle liv’). Han fremlægger i bogen en helt særlig opfattelse af det enkle liv som er forankret i elskværdighed, venskab, storsind, påskønnelse, sindsro og skønhed.

På samme tid kritiserer han meget »simple living« bevægelsen for troen på, at vi kan opnå en elsk-værdig tilværelse blot ved, at vi som enkeltindivider frigør os fra overforbrugerisme. Segal argumenterer for, at vi desværre er kommet til at skabe et samfund, hvor de menneskelige behov kun kan dækkes på tilfredsstillende vis gennem et meget højt indkomstniveau. I stedet for at opfordre til individuel askese taler han for en politik for enkelhed, som kunne sætte menneskers muligheder, for at kunne leve et enkelt og elskværdigt liv i centrum for social og økonomisk politik.

Hvis vi anerkender de grundlæggende ideer, Segal fremlægger i Elskværdig enkelhed, kunne vi som samfund bevæge os i fællesskab – frem for som enkeltindivider – mod en roligere, enklere og mere tilfredsstillende livsstil. Et elsk-værdigt liv med elskværdighed i forhold til os selv og andre.

ISBN: 978-87-88663-57-0. Bogen er udgivet på Forlaget Philosophia i 2006 og er på 366 sider.

Vægt 0.800 kg